top of page
Ara

GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

Güncelleme tarihi: 27 Oca 2020

Ataşehir Belediyesinin kadınların daha çok iş hayatına ve ekonomiye katılması için gerçekleştirdiği kadın projesi meyvelerini vermeye başladı. Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar proje hakkında şunları söyledi: Dört farklı grupta kadınlarımıza destek veriyoruz, bu vermiş olduğumuz desteklerden bir tanesi de kadınları ortak ofis alanlarımızdan faydalandırmak. Yani şu şekilde, ortak ofislerimizde iş yeri kurmak isteyen kadın girişimcimize bir yer kiralamak lazım.

Bizim ortak ofisimizi kullanarak kira, stopaj ve benzeri gibi yüklü ödemelerden kurtarmış oluyoruz. Uzman eğitmenlerimiz sayesinde kadınlarımıza projelendirme adına, proje yazmalarında destek oluyoruz dedi. Bu projeyle şimdiye kadar 100 kadın girişimci kendini işini kurdu ve hem kendine, hem ülke ekonomisine destek oldu.


Kadınların el emekleri de belediyenin açtığı merkezde değerlendiriliyor!


Dikiş, ahşap boyama, takı tasarım gibi buna benzer atölyeleri açarak kadınların yapmış olduğu ürünleri bizim atölyemizde yaparak masraflarını azaltmış oluyoruz ve böylece kadınlarımız yapmış olduğu bu ürünleri bizim satış alanlarımızda satarak paraya dönüştürüyorlar. Bunun yanı sıra atölyelerimizden faydalanmayıp da evlerinde bu tür ürünler çıkaran kadınlarımıza da atölyelerimizde standlar açarak satış alanlarımızdan faydalanmalarını sağlıyoruz dedi.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2_Post
bottom of page